Пребиха и ограбиха възрастен мъж в село Искра, съобщи районният прокурор

...
Пребиха и ограбиха възрастен мъж в село Искра, съобщи районният прокурор
Коментари Харесай

Пребитият и ограбен край Пловдив пенсионер остава само с 30 лева

Пребиха и ограбиха възрастен мъж в село Искра , заяви районният прокурор Атанас Илиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

На 8 против 9 август, към 22.30 часа, двама престъпно проявени братя – на 23 и 43 години отишли до дома на 72-годишен мъж, за да го ограбят. Единият от двамата останал да пази извън, а другият влезнал и почнал да търси пари. Възрастният мъж бил без ток, защото нямал опция да си го заплати. Той усетил придвижването и с фенерче от запалка осветил крадеца и видял лицето му.

Заради това той почнал да нанася удари по гърба на възрастния мъж и траял да тършува и търси пари. Открил пенсията на мъжа, в размер на 370 лв. и избягал. Пенсионерът се обадил незабавно на кмета, а той отправил сигнала към полицията. Извършителите били открити и арестувани за час.

Към вчерашна дата те са арестувани за 72 часа, повдигнати са им обвинявания за обир. Двамата са създали цялостни признания в наличието на длъжностен бранител. Сумата от 370 лв. не е възобновена, защото те неотложно са я проиграли в казино.

Братята са безработни и създатели на доста обири от село Искра. Семейството на възрастния мъж неведнъж им е пособие с пари.

Законът планува за това тежко закононарушение – обир отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Възрастният мъж е добре, само че е останал единствено с 30 лв. до идната пенсия.

Прокурор Илиев сподели, че това е следващ случай на битова престъпност и даде образец от преди месец, осъществен в село Скутаре. Двамата причинители, нападнали възрастно семейство, към този момент са с непрекъсната мярка “задържане под стража ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР